KAKURU Jewelry
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 200€
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 350€

Fahd Kassem X Kakuru: Τα μυστικά της συνταγής του Κίμπε από τον σεφ Fahd Kassem

Fahd Kassem X Kakuru: The secrets of the Kibbeh recipe by chef Fahd Kassem

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 2-3 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. μείγμα 7 Μπαχαρικών (θα το βρείτε σε καταστήματα με ανατολίτικα τρόφιμα)
  • 1,5κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για Κίμπε (θα το βρείτε σε καταστήματα με ανατολίτικα τρόφιμα)
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1κ.γ. αλάτι
  • 1φλυτζάνι κουκουνάρι
  • 2κ.σ. σούπας σουμάκι

Για τις φωλιές:

  • 1κιλό πλιγούρι ψιλό
  • 1κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1,5κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για Κίμπε
  • 1,5κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκιμείγμα 7 Μπαχαρικών
  • 1/2κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1κ.γ. αλάτι
  • Ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι για τηγάνισμα


 

Οδηγίες 

  1. Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με νερό. Το αφήνουμε να φουσκώσει.
  2. Για να φτιάξουμε τη γέμιση, σοτάρουμε τα χοντροκομμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε 500 γρ. αρνίσιο κιμά στα κρεμμύδια και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα 7 Μπαχαρικών, το μείγμα μπαχαρικών για Κίμπε, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι, και χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να σπάσουμε τον κιμά.
  5. Όταν έχει γίνει το κρέας μας, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το σουμάκι και το κουκουνάρι.
  6. Στραγγίζουμε το πλιγούρι και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Βγάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και ετοιμάζουμε το μπλέντερ μας.
  7. Σε πολλές, μικρές δόσεις, προσθέτουμε στο μπλέντερ το πλιγούρι και τον κιμά σε ίσες ποσότητες και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το αφαιρούμε από το μπλέντερ και το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  8. Χοντροκόβουμε 2 κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στο μπλέντερ, μαζί με το μείγμα 7 Μπαχαρικών, το μείγμα μπαχαρικών για Κίμπε, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά.
  9. Στο μπολ με το μείγμα από κιμά και πλιγούρι, προσθέτουμε το μείγμα από τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά, καθώς και το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  10. Εάν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε λίγο νερό· δεν θέλουμε να είναι ούτε πολύ αραιό, ούτε να γίνεται κομμάτια, αλλά να είναι εύπλαστο. Εάν δε φοβόμαστε τον ωμό κιμά, δοκιμάζουμε μια ακρούλα για να δούμε εάν χρειάζεται να προσθέσουμε αλάτι.  
  11. Βάζουμε περίπου μισό φλυτζάνι ηλιέλαιο σε ένα μικρό μπολ, όπου θα βουτάμε τα δάχτυλά μας όταν πλάθουμε τις φωλιές μας, ώστε να μην κολλάει το μείγμα. Καθαρίζουμε το τραπέζι μας και οργανώνουμε την επιφάνεια εργασίας με ένα μεγάλο, καθαρό ταψί, το ηλιέλαιο, τη γέμιση και το μείγμα για τις φωλιές.
  12. Παίρνουμε μια ποσότητα σε μέγεθος μπάλας του γκολφ από το μείγμα και την πλάθουμε σαν κεφτεδάκι. Κάνουμε μια κοιλότητα με τον δείκτη μας, και ανοίγουμε σε σχήμα φωλιάς. Προσθέτουμε μια κουταλιά από τη γέμιση και κλείνουμε το άνοιγμα. Πιέζουμε καλά με τα δάχτυλα και πλάθουμε στο κλασικό, οβάλ σχήμα του κίμπε.
  13. Τοποθετούμε τα έτοιμα κίμπε στη σειρά μέσα στο ταψί και τα αφήνουμε στην άκρη ώσπου να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία.
  14. Τηγανίζουμε τα κίμπε μας σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό έλαιο της επιλογής μας.

* Ο σεφ Fahd Kassem συνταντά τo brand KAKURU με αφορμή το Limited Genno.

Προηγούμενο Επόμενο